Zážitek z Paříže

Zážitek z Paříže

Před pár lety jsme vystavovali na stánku našeho francouzského partnera na výstavě SIMA.

V klidu se poflakujíc po výstavní ploše (francouzsky prostě neumím) jsem dostal zezadu poměrně slušnou herdu do zad. 

„Maladěc !!!, maladěc“ !!! křičel na mne povědomě vypadající človíček.

Rychle jsem pátral v paměti….“toho přeci znám."

Přišel jsem na to. Ukrajina, farma přibližně 2000 dojných Holštýnek někde u Umaňu. Byl to pěkný výlet.

Vodku jsme ve Francii neměli, ale nepohrdl koňakem.

A u toho mi povídal, že za tu dobu, co si od nás koupil stroj ROmiLL CP1 a šrotuje na něm (a ukládá do vaku) vlhkou kukuřici, mu šla dojivost o 2 litry na kus a den nahoru,
aniž by změnil cokoliv jiného, než vyměnil suchou kukuřici za vlhkou.

„Ty jo“, říkal jsem si, ale přeci jen bral informaci s rezervou. Těch aspektů bude asi více.

 

Ale postupem času jsem si u kolegů, zootechniků, ověřil, že to klidně může být pravda. Je to prostě koncentrovaná energie, rychlorozpustné cukry, škrob...

A tak měl člověk zase jednou pocit, že to co děláme dává smysl.

Martin

Líbí se vám článek? Pošlete ho dál.

Přečtěte si také

Všechny články

Máte zájem o naše produkty nebo potřebujete více informací?

Kontakt